top of page
КРУИЗ ПО КРАЙБРЕЖИЕТО НА ХЪРВАТИЯ

Опатия – Крък  – Раб – Задар – Шибеник – Сплит – Корчула – Дубровник

25 май – 01 юни 2019 г.

13 юли – 20 юли 2019 г.

27 юли - 03 август 2019 г.

14 септ. - 21 септ. 2019 г.

28 септ. - 05 окт. 2019 г.

12 окт. - 19 окт. 2019 г.

ПРОГРАМА

Croatia cruise map.png

Ден 1: Опатия – Раб

След качване на борда ще бъдете посрещнати с лек коктейл за добре дошли и обяд. В 13 ч. корабът ще се отправи към остров Раб, известен като “островът на любовта”. Предстои обиколка с екскурзовод, включваща известните 4 кули, до които ще можете да се доближите по-късно през деня, палати, църкви и множество площади. В края на тура, ще имате шанса да опитате уникалната за града торта „Раб”, рецептата на която се пази в тайна. Късно следобед – свободно време за вечеря и връщане на борда за нощувка.

 

Ден 2: Раб - Задар

Закуска и отпътуване към град Задар. Обядът ще бъде сервиран на борда преди пристигане. Задар е най-старият университетски град в Хърватия. Mогъщите градски стени, множеството църкви и тесни улички заедно с уюутните кафенета и ресторанти придават на града неповторима атмосфера. Основни забележителности на града са Римския форум от първи век и църквата Св. Донат от девети в. – средновековна базилика, превърнала се в градски символ. Ще се потопите напълно в нея на организирания пешеходен тур, който включва дегустация на местния черешов ликьор Марасчино. Вечерта – връщане на борда за нощувка.

 

Ден 3: Задар – Национален парк Крка – Шибеник

Заксука и отплаване за град Скрадин, от където ще се отправите с организиран транспорт към известната винарна Бибич за дегустация на вино и лек обяд. По-късно ще посетите национален парк Крка, известен с множеството си водопади, формиращи внушителни каскади и езера, в чиито кристални води ще имате възможност да се потопите. Следобеда отплаване към град Шибеник, известен с катедралата Св. Джеймс, включена в списъка на ЮНЕСКО, вечеря на борда и нощувка.


Ден 4: Шибеник – Сплит

Закуска и отплаване за Сплит. Обядът ще бъде сервиран преди пристигане. След акостиране следва организиран пешеходен тур с местен гид, който ще ви запознае с града. Популярни дестинации са дворецът на семейство Мещрович, Океанографският институт и останките от двореца на римския император Диоклециан. За атмосферата на града също допринасят приятните кафенета, ресторантите, художествените галерии и антикварните магазини.  Вечерта – свободно време за вечеря и връщане на кораба за нощувка.

 

Ден 5: Сплит – Меткович

Закуска и отпътуване към делтата Меткович, която е една от последните влажни делти останали в Европа. Следва пътешествие с баржа по река Неретва, което ще ви отведе до градчето Вид. След обяд на място във Вид ще посетите археологическия музей, който съхранява останките на римския храм Аугустем. По залез слънце – вечеря на борда на кораба  с оркестър  и изпълнения на живо на традиционна музика.  Нощувка.

 

Ден 6: Меткович - Корчула

Сутринта - закуска и отпътуване към остров Корчула, известен с това, че е родното място на изследователя Марко Поло. Голяма част от острова е покрита с характерните почти черни борови гори, поради което Корчула също носи прозвището „Черният остров“. Обяд на борда и след пристигане пешеходен тур, който ще ви преведе през малките градски улички, проектирани под формата на рибена кост. Вечерта – свободно време за вечеря, връщане на борда за нощувка.

 

Ден 7: Корчула – Дубровник

Закуска и отпътуване към крайната дестинация на това пътешествие - Дубровник. Пътуването ще премине покрай старите градски стени, за да се разкрие пред погледите на пасажерите неговото величие. Обядът ще бъде сервиран на палубата. По-късно корабът ще акустира на пристанище Груз, където ще бъдете посрещнати от опитен ексурзовод, който ще ви запознае с основни забележителности на града. Следобеда предстои пътуване с кабинков лифт от Стария град до планината Сръд от върха на която се открива невероятна гледка към морето и крайбрежната ивица. Вечерта – свободно време за вечеря и разходка, и връщане на борда за нощувка.

 

Ден 8: Дубровник Напускане

Сутринта закуска и напускане на кораба. Свободно време и трансфер до летище за полет до София или продължаване на програмата. 

 

ЦЕНИ ПРИ ПРИ ОТПЛАВАНЕ НА 13 ЮЛИ НА КОРАБ AQUAMARIN DELUXE :

 ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  „On deck”  КАЮТА:                    3750 лева

  ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  „Under deck” КАЮТА:               3100 лева

ЦЕНИ ПРИ ОТПЛАВАНЕ НА 28 СЕПТЕМВРИ НА КОРАБ Кораб MV InfinityDeluxe :

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  „VIP cabin”  КАЮТА:            4110 лева

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  „On deck” КАЮТА:                  3830 лева

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  „Under deck” КАЮТА:          3130 лева

ЦЕНИ ПРИ ОТПЛАВАНЕ НА 12 ОКТОМВРИ НА КОРАБ AQUAMARIN DELUXE:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  „On deck”  КАЮТА:             3540 лева

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  „Under deck” КАЮТА:         2890 лева

УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА НА ПАКЕТ:

 •  трансфер хотел в Опатия - пристанище и пристанище Дубровник – летище Дубровник;

 •  7 нощувки в двойна делукс каюта на избрания кораб;

 •  7 обяда на 4-степенно меню с включена 1 напитка;

 •  1 специална вечеря с изпълнение на живо в Меткович;

 •  коктейл на борда за добре дошли;

 •  1 л. вода на човек дневно;

 •  неограничена консумация на чай и кафе през целия престой на борда;

 •  екскурзия с баржа по река Нарона + билет за посещение на музеят Нарона в Меткович;

 •  дегустация на вино и лек обяд във винарната Бибич с включен автобусен трансфер от Скрадин;

 •  дегустация на ликиор „Марасчино” в Задар;

 •  дегустация на местната торта „Раб”;

 •  дегустация на вино и захтин на борда;

 •  плодове на борда на кораба;

 •  професионален тур координатор;

 •  входен билет с природния парк „Кърк”;

 •  билет за лифт в Дубровник до планината Сръд;

 •  организирани пешехони турове с екскурзовод в градовете Раб, Задар, Сплит, Корчула и Дубровник;

 •  посетителски и пристанищни такси, такси за багаж, почистване на стая и wi-fi;

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 •  Такса обслужване в размер на 60 лева на човек;

 •  Входни такси за туристически обекти, неупоменати изрично в тура;

 •  Допълнителни услуги и хранения, неупоменати в програмата;

 •  Трансфери от други летища по маршрута – цена по запитване;

 •  Туристическа застраховка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 1.  Доплащане за самостоятелна каюта – 50%;

 2.  Поради специфични условия за акостиране на някои пристанища, ще се налага корабите да се прикрепят един към друг и по тази причина някои от тях няма да имат директен достъп до пристанищния док. В тези ситуации пасажерите ще се налага да преминават от един кораб на друг като риск при злополуки не се поема от круизната компания;

 3.  Круизът не е подходящ за хора с ограничена подвижност;   

 4.  Капитанът си запазва правото да промени курса в случай на лоши метеорологични условия;

 5.  Круизната компания си запазва правото да анулира круиза или да променя плавателния съд, в случай че не е попълнена минималната бройка на записалите се;

 6.  Пасажерите са задължени да спазват правилата на кораба, включително регулациите за внасяне на алкохол на борда;

 7.  Капитанът си запазва правото да задължи пасажер да напусне кораба в случай, че поведението му не е съобразено с правилата на борда.

 8.  Промяна на объркани детайли по пътуването – имена и дати, се таксуват 100 лева на човек ако промяната се заяви до 30 дни преди пътуването.

 9.  При анулация до 30 дни преди отпътуването се таксува глоба 400 лева на човек от таксата за резервация.

 10.  Ако желаете да сключите застраховка отмяна на пътуване, моля обърнете се към нас.

 11.  По желание на клиента можем да съдействаме за организиране на транспорт от България до началната точка на круиза, както и допълнителни услуги, съпътставащи пътуването като трансфери, застраховки и хотелско настаняване.

ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:

 1.  Да платите в брой или да преведете в момента на резервацията в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 600 лева по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

 2.  Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт/лична карта на пътуващите.

 3.  Да платите в брой или да преведете в срок до един месец преди пътуването в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена и актуалната стойност на летищните такси по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

bottom of page